2023. december 8.

„Tehát mindenki úgy adjon, ahogy szívében akarja, ne kedvetlenül vagy kényszerből; mert a jókedvű adakozót szereti Isten.” (2Kor 9,7)

December 6-án, Mikulás napján sütivásárt tartottunk iskolánkban. A vásárt a 9. DE osztály szervezte, azonban a szervezők minden várakozását felülmúlta az egész diákság aktív részvétele. Már reggel 8 óra előtt kiderült, hogy ez korántsem egy osztály sikeres megmozdulása lesz, hanem egy igazi összefogás mind diák, mind tanári részről. Rengeteg sütemény érkezett a vásárra, melyet egészen fél kettőig szorgosan árultak a diákok a pedagógusok segítségével. Az összegyűjtött összeggel - az Árvácska Alapítvány segítségével - körülbelül 30 gyermek karácsonyi vágyát, kívánságát tudjuk teljesíteni, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy Nekik is szép legyen az ünnep. A megmaradt süteményekből, a SOSZI Nyugdíjas és Virágfűzér Napköziotthonosai, a Doborjáni Ferenc Nevelési Oktatási Központ kollégista kisdiákjai, valamint a Cseresznye sori Gyermekotthon lakói is kaptak egy-egy kóstolócsomagot.

“Úgy gondolom, hogy az ötlet magában mit sem ért volna azok nélkül a diákok és szülők nélkül, akik elkészítették, behozták, majd pedig megvásárolták a süteményeket ezzel is támogatva a célkitűzésünket. És természetesen a kollégák segítsége is elengedhetetlen volt ebben az akcióban, hálásan köszönöm Nekik is, hogy boldogan csatlakoztak hozzám. Remélem sikerült ezzel egy hagyományt visszahozni, illetve újjáteremteni. Azt hiszem, ez a nap tökéletesen elhozta a várva várt karácsonyi hangulatot! “ - mondta el Varga Anda szervező, a 9. DE osztály osztályfőnöke.

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!