2024. február 1.

Az egészségügy ágazatban tanuló diákjainkkal vettünk részt a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara által meghirdetett II. Kossuth Zsuzsanna Nemzeti Egészségügyi Szakképzési Versenyen Győrben.

A Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház Skill laborja adott otthont a verseny vármegyei döntőjének. A megmérettetés két fordulójába nyolc diákkal neveztünk, ahol belgyógyászat, alapápolás, gondozás, rehabilitáció, és elsősegélynyújtási alapismereti feladatok várták a résztvevőkre.

k_1

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara a tavalyi évben hirdette meg először ezt a többfordulós versenyt, amely a szakképzésben tanuló diákok tudásának felmérésére szolgál. A szervezők által meghatározott célok: „… az eredeti munkakörnyezetet szimuláló gyakorlati feladatok által a versenyzők szakmai tudásának felmérése. Cél továbbá az egészségügyi szakmák társadalmi presztízsének növelése és a szakképzésbe való belépés vonzóvá tétele a szakmák bemutatása által, ezzel elősegítve a pályaválasztó fiatalok pályaorientációját.”

k_2

 A verseny első fordulója interaktív feladatokból állt, amit online oldottak meg a tanulók. A második, vármegyei döntőben több kategóriában mérhették össze tudásukat.

A Kossuth Zsuzsanna Nemzeti Egészségügyi Szakképzési Verseny Győr-Moson-Sopron vármegyei döntőjén iskolánk elért helyezései:

  1. Papp Kármen (12.évf.) – Belgyógyászat és ápolástana
  2. Kovács Zsófia (11. évf.) – Alapápolás-gondozás, Elsősegélynyújtási alapismeretek
  3. Szőke Dániel (11. évf.) - Alapápolás-gondozás, Elsősegélynyújtási alapismeretek

Iskolánkat képviselték még a vármegyei döntőben: Horváth Enikő, Márkus Bianka, Németh Rebeka, Simon Dorina, Visi Adél

Köszönjük a felkészítést Ávár Andrea és Jónás Krisztina szaktanároknak.

Célunk a Te sikered!

Fotó: Dr. Dézsi Csaba András facebook oldala

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!