Címke
2024. február 8.

2024-től megváltozik az irodalom érettségi. A felkészülés megkönnyítése céljából versenyt hirdettünk a 11-12. évfolyam diákjainak. A megmérettetés írásbeli fordulóval kezdődött, ezt követte a tíz legátfogóbb, legigényesebb munkát készítő csapat prezentációja. 

i_1

A pontok egyesítése után kiderült, hogy a megmérettetésnek két második helyezettje lett. A 12. B osztály diákjai: Szabó Hédi, Kovács Petra, Kocsis Noel és Juhász Lili  akik a viszonzatlan szerelem irodalmi megjelenítésének sokrétűségéről tartottak emlékezetes előadást. Szabó Gréta, Szabó Júlia, Ecsegi Henriett, Talhammer Máté, Nyerges Milán, Völgyes Kíra, 12. A osztályos tanulók érdekes kiselőadása azt taglalta, hogy a bűn és bűnhődés - motívum mely művekben, milyen módon jelent meg az irodalomban.

i_2

Az első helyen két csapat végzett.
A 12. A osztály öt tanulója:  Raáb Kíra Anna, Varga Letícia, Pusztai Júlia, Böröczk Laura Anna és Gosztom Ákos, Lukács Alteregó címmel tartott előadása nyerte el leginkább a zsűri tetszését. 
Hasonló sikert aratott Bugyik Zsombor Ákos 11. A osztályos diák is, aki az egyenlőség - egyenlőtlenség téma irodalmi előfordulását vizsgálta meg.

Gratulálunk minden résztvevőnek!

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!