Címke
2024. február 23.

Az idei Parasport Napon a diákok betekintést kaptak az értelmi fogyatékos és az autista emberek világába, ahol saját élményeken keresztül szerezhettek tapasztalatot a testnevelés órák keretein belül. 

Szivárványernyővel többféle feladatot végeztek, amelynek segítségével a figyelem és a térbeli tájékozódás is nagy mértékben fejleszthető. Ez egy olyan kooperatív csapatjáték kelléke, melyet nagy létszámban és változatos módon lehet használni. Emellett a biztonságérzetet adó egyensúlyérzék fejlesztésére is készült akadálypálya, ahol a tartás, mozgás, erő érzékelését támogató feladatokban próbálhatták ki magukat a diákok. 

A gyakorlat mellett elméleti ismereteket is szerezhettek a tanulók és erről a ’paratotóban’ számoltak be. A fogyatékos emberek példája megtanít arra, hogy az akadályok hittel és kitartással leküzdhetők.

A Parasport Nap célja, hogy a diákok természetesen tudják kezelni azokat az embereket, akik segítségre szorulnak, nyitottabbak és befogadóbbak legyenek. Megtapasztalhassák saját korlátaikat és határaikat, valamint kellő empátiával, odafordulással alakítsanak ki kapcsolatokat, ennek megfelelően szocializálódjanak.

 

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!