2024. március 14.

Iskolánk idei március 15-ei megemlékezését a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban tartottuk. A színpadon, azaz a Pilvax kávéházban a diákok egy igazi időutazáson vettek részt, mely a forradalom előzményeitől, a „népek tavaszától” a szabadságharcot követő elcsendesedett időszakig tartott. A közönség az eseményeket Petőfi Sándor verseinek megzenésített változatain keresztül élhette át a 8.ÓRA diákzenekar közreműködésével. 

Ízelítőt kaptak a forradalmat előkészítő országgyűlések hangulatából, átélhették a Nemzeti Múzeum előtt felcsendülő Nemzeti dal okozta katarzist, a Fa leszek, ha… című dal által szabadságharc okozta fájdalmat, valamint a borzalmakat követő elcsendesülést is, melyet az Európa csendes, újra csendes című Illés-dal szimbolizált. 

A műsor végén a diákok útravalóként kiemelték, hogy „A szabadságért, a hazáért és a népünkért való harc sosem hiábavaló! Még akkor sem, ha a nehéz időszakokat csendesség és sokszor reménytelenség követi.”. 

A műsört összeállította Varga Anda és Vargáné Rimóczi Gyöngyi tanárnők, valamint közreműködött Margittai Endréné és Botka Eszter tanárnők és Dr. Taschner Róbert, zenei mentor. 

A műsorban szereplő diákok:
Bánszki Emma, Birta Boglárka, Boda Gergely, Bognár Domonkos, Melkes Anna, Péter Richárd - 9. A 
Pratscher-Hart Botond Lajos, Tóth Leon, Varga Botond - 9. B 
Kedves Mátka Zsófia, Kisdi Petra Annamária, Mák Judit Emese, Mayer Boldizsár - 9. C 
Bóna Sára, Dávid Fruzsina, Gárdai Zsófia, Pintér Viola, Pölz Réka - 9. DE
Csiszér András, Dallos Milán, Fekete Loretta, Mohos Alex, Szántó Terézia - 10. B 
Félix Kármen - 10. C
Vida Máté - 11. B 
Kulcsár Nazim Atanáz - 12. A 
Horváth Luca Anna - 12. B

A megemlékezésről több fotó itt található.

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!