2024. március 25.

Az emlőrák a nők második leggyakoribb daganatos betegsége. Az AVON Magyarország legfőbb célkitűzése, hogy a nők életkörülményeit, életminőségét javítsa. Nagy szerepet vállal a mellrák elleni harcban, ezért munkatársai folyamatosan gyűjtik az adományokat, amellyel olyan szervezeteket, alapítványokat, kórházakat támogatnak, melyek fontos szerepet játszanak az emlőrák elleni küzdelemben. 

Sikeres pályázatnak köszönhetően iskolánk is hozzájutott egy mellmulázshoz az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány és az AVON jóvoltából. A mellmulázs egy olyan edukációs eszköz, mely segítségével el lehet sajátítani a helyes önvizsgálati technikát és az esetleges csomók, elváltozások kitapintását.

Az egészségügyi technikumba járó tanulóink szakmai ismereteinek elsajátításához nagy szükségünk volt az eszközre, hiszen a jövőbeli munkájuk során kiemelt fontosságú lesz az egészségnevelési tevékenység, amelynek alapjait az elméleti és a gyakorlatban megszerzett ismereteik fogják adni. 

Iskolánkban évek óta működik a „Családi életre nevelés” program, amely az iskola gimnáziumi, egészségügyi és művészeti tanulóinak különböző előadásokat szervez. Ezeket az előadásokat lelkészek, hitoktatók, védőnők, pszichológusok, orvosok, a művészetekben jártas előadók és egészségügyi szakoktatók tartják. Ebben a programban egy olyan egészségnevelő előadás is helyet kap, amellyel a mellrák elleni küzdelemre, a mell önvizsgálatának kiemelt fontosságára fókuszálnak. 

Az edukációs eszközt Gottschling Gábor iskolaigazgató, Juronits Jenőné szakmai igazgatóhelyettes vette át Bordáné Andi az Avon Magyarország Kft. I.-es divíziójának vezetőjétől és Nagyné Betti az 001-es körzet vezetőjétől. 

 

 

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!