2024. március 25.

Március 22-e a víz világnapja. Ezen a napon a Soproni Vízmű minden évben nyílt napot szervez, hogy az érdeklődők betekinthessenek a társaság mindennapjaiba, ízelítőt kaphassanak tevékenységeik fő folyamataiból.

Az egy órás vezetett programon mi is részt vettünk. Megtudtuk, hogy épül ki a bekötővezeték, a vízhálózat-rendszer, hogyan javítják meg a csőtörést, sőt betekintést nyerhettünk a diszpécserirodába is. Itt 24 órás ügyeletet tartanak a munkatársak, délután 3-tól és hétvégén ők végzik a szükséges munkákat, be is tudnak avatkozni a rendszerbe, ha szükséges.

A Soproni Vízmű ellátási területe három üzemmérnökséget foglal magába: Sopron és környéke, Fertőd és környéke, Bük és környéke, összesen 50 településsel. Előírás, hogy a fogyasztók számára 1,5 – 6 bar víznyomást kell biztosítani. Sopronban a domborzati viszonyok miatt ezt nem víztoronnyal, hanem különböző magasságokban elhelyezett medencékkel oldják meg. A legtöbb víz a Kőhida-kutakból érkezik.

Nekünk, fogyasztóknak érdekes információ volt az, hogy városunkban a víz mindenféle kezelés nélkül jut el hozzánk, ugyanis olyan jó minőségű, hogy semmit sem kell hozzáadni, még klórt sem!

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!