Címke
2024. március 28.

A Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség március 27-én tartotta katasztrófavédelmi ifjúsági versenyét a Soproni Integrált Rendészeti Központban. A versenyen négy fős csapatok vehettek részt. Iskolánkat a Csiszér András, Keszei Dániel, Mohos Alex és Zombor Marcell 10. B osztályos tanulók képviselte.

A verseny célja az volt, hogy a fiatalok megismerjék a katasztrófavédelem, ezen belül a tűzoltóság, az iparbiztonság és a polgárvédelem tevékenységeit. A teljesítendő feladatok ízelítőt adtak valamennyi részterületből.

Elsőként egy tesztet kellett kitölteni, amely az Országos Tűzvédelmi Szabályzatból, a veszélyes anyagok szállítási szabályaiból, polgárvédelmi feladatokból tartalmazott kérdéseket.

Ezután következtek a változatos gyakorlati feladatok, ahol a versenybírák mind a helyes kivitelezést, mind az időt mérték. Vagyis a fiúknak egyszerre kellett figyelni az időre és a pontos megoldásra.

  1. Fecskendővel lőttek célba, majd egy tömlőkből kialakított labirintusban ketten mentek végig vakított álarcban úgy, hogy a társuk csupán szavakkal irányíthatta őket.
  2. Az akadálypályán volt kúszás, hordágycipelés nehezékkel, futás porral oltóval, mocsárjárás, majd a végén még egy szabályos nyomókötést is fel kellett tenni a sérült karjára.
  3. A vízügyi állomáson homokzsákok megtöltésével és szabályos elhelyezésével egy buzgár elleni védekezést kellett kialakítani.

A jó hangulatú délelőttöt az eredményhirdetés zárta, ahol az előkelő harmadik helyezést szerezték meg a fiúk az induló 11 csapat között. 

Gratulálunk nekik! 

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!