Címke
2024. április 2.

Nagyszabású táncgálával készülnek az Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi Technikum és Művészeti Szakgimnázium kortárs-modern táncos növendékei. Ez az első kétórás produkció, amelyet intézményünk színpadra visz a Liszt Ferenc Kulturális Központban április 20-án (szombaton) 18 órai kezdettel. Az est főszervezői, Poór Enikő és Bablena Attiláné Mása táncpedagógus, valamint Rovó Péter táncművész, koreográfus.

„Az idei gála annyival másabb mint a tavalyi, hogy idén két felvonást láthatnak majd a nézők. A kilenc, a tizenegy és a tizenkettedik évfolyamosok az első felvonásban lépnek színpadra, a második felvonásban a tizenharmadik évfolyam egy önálló darabot mutat be, amelyet Rovó Péter koreografált. Az első felvonásban modern és klasszikus technikákat láthatnak a nézők mint például art jazz technika, limon technika, graham technika, talaj technika és klasszikus balett.” - mondta el Poór Enikő.

A rendezvény az iskola második táncgálája lesz, ahol a művészeti szakos növendékek be tudják mutatni a tanév során elsajátított tánctechnikákat.

„Az est programja során többek között látható lesz Szabó Magda Abigél című regényének adoptációja, amelyet nem csak kizárólag klasszikus balett stílusban viszünk színpadra. Az idei év azért is különleges, mert most végez az első olyan osztály, amely kortárs-modern táncos szakon kezdte a középiskolai tanulmányait. Ezzel a városi rangú eseménnyel méltó módon szeretnénk tőlük elbúcsúzni és útra indítjuk őket a nagybetűs életbe.” – vette át a szót Bablena Attiláné Mása.

„Alia vera. - Ez egy latin szó, jelentése különböző igazságok. Úgy gondolom, ez egy jó kifejezés arra, amikor egy dolgot más-más nézőpontból különbözőnek látunk. A második felvonásban a színpadon öt táncos öt karaktert valósít meg, mely a tánc nyelvén bemutatja azt, hogy különböző aspektusból hogyan látják egymást az egyének.” – zárta Rovó Péter.

A városi rangú esemény bárki számára ingyenesen megtekinthető. A két óra hosszúságú műsorral a szervezők nem titkolt szándéka az, hogy kedvet csináljanak azoknak a pályaválasztás előtt álló általános iskolai diákoknak, akik érdeklődnek a táncművészet iránt és nálunk képzelik el jövőjüket.

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!