Címke
2024. április 19.

A programsorozat áprilisi alkalmán a Soproni Petőfi Színházat ismerhették meg az érdeklődő diákok és pedagógusok Németh Ervin dramaturg kalauzolásával.

A „Csókos asszony” című operett két színpadi próbája között a színpadon állva ismerkedtünk a szecesszió szín- és formajegyeit hordozó, de egy barokk színpadot rejtő épület mindennapjaival. A korabeli barokk színházak nem rendelkeztek hangosítással, a fából készült szcenikai berendezéseket kézzel és kötéllel mozgatták, illetve a fénytechnikát a gyertya és a mécsesek jelentették. Mára – ahogy a zenekari árok és zsinórkarzat bejárásakor mi is láthattuk -, a modernkori igényekhez igazodó technika segíti a rendezők és színészek munkáját.   

Színházlátogatóként belátni a függöny mögé, az öltözőkbe, sétálni a jelmezek és díszletek között, az ügyelői állásból megtapasztalni egy-egy színdarab születését, nagy élmény volt mindenki számára.

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!