2024. május 22.

A Magyar Vöröskereszt szervezésében 52. alkalommal rendezték meg az Országos Elsősegélynyújtó Versenyt a Győr-Moson-Sopron vármegyei Ikrényben. A területi vármegyei fordulónak az ikrényi Rábcatorok Kulturális és Sportközpont adott otthont, ahol tizenhat csapat vett részt.

A verseny szakmai felügyeletét az Országos Mentőszolgálat dolgozói biztosították. Az ifjúsági kategóriában hét csapat indult. Iskolánkat Kovács Zsófia 11. C (csapatkapitány), Keszei Lilien, Pödör Szonja, Nagy Anna 12. C és Ujhelyi Gréta 10. C osztályos tanulók képviselték. A lányok szakszerű segítséget nyújtottak az élethű szituációkban, ahol az imitáló sérülteket példaértékűen látták el. 

Az egyik helyszínen fallabdázás közben lett rosszul egy ember, akit újra kellett éleszteni, másik kárhelyen egy balesetet szenvedő fejsérült kérte a szakszerű beavatkozók segítségét. A következő esetnél egy férfi leesett a létráról, ugyanott egy lány kapott epilepsziás rohamot. Statiszták egy diszkóban tömegverekedést szimuláltak ahol egyiküket megkéseltek. 

A szoros versenyben iskolánk csapata végül a második helyen végzett. 
Köszönjük a felkészítést Jónás Krisztina egészségügyi szakoktatónak!

Gratulálunk!
Szép volt Lányok!

Fotók: kisalfold.hu

  • ECL Vizsgarendszer
  • 1% kampány
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!