2024. június 26.

A tavalyi tanév végi ruhavásár és a karácsonykor megrendezett, minden várakozást felülmúló sütivásár sikerei után, az utolsó tanítási héten a két kezdeményezést összevonva, jótékonysági adománygyűjtést szerveztünk. Iskolánkban kedden, szerdán és csütörtökön került sor a ruhacserére, melyre tanárok és diákok is hoztak-vittek saját és egymás, jó állapotban levő, másnak még örömet okozható darabjaiból. A sütivásárra minden osztályból érkeztek sütemények, valamint a kollégák is hozzájárultak a vásárláson kívül sütéssel is a gyűjtés sikerességéhez.

A szervezők célja az volt, hogy olyan gyermekeken segíthessenek, akiknek nem minden esetben adatik meg az ünnepek, valamint a nyári szünet szép élménye. A nyári akciónkkal rászoruló gyermekek nyári táboroztatásának segítését tűztük ki célul, így kerültünk kapcsolatba a Családok Átmeneti Otthonának vezetőjével, Kovács Judittal, aki közbenjárásával a „Segítség a Mosolyodért” kiemelten közhasznú alapítványhoz tudtuk eljuttatni az összegyűlt összeget.

Az adomány átadására 2024. június 17-én került sor, ahol a szervezők (Biczóné Pityer Gabriella és Varga Anda tanárnők) a pénzösszeg mellett a vásárból megmaradt ruhákat is oda ajándékozták az otthonnak. Az átadáskor az alapítvány alapítótagjai elmesélték, hogyan működnek, milyen programokat szerveznek és milyen céljaik vannak. Az iskolától kapott pénzösszeg egészét a rászoruló gyermekek nyári táboroztatására fordítják, melyet idén Balatonmáriafürdőre szerveztek az alapítvány tagjai.

  • ECL Vizsgarendszer
  • 1% kampány
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!